Smart affärsidé att sälja studentmössa

Studentfirande är en årlig återkommande högtid med festligheter för alla studenter som går ut gymnasiet och för deras släktingar och vänner. Studentfirandet är också något som kostar väldigt mycket pengar för studenten och dess familj, men likväl någonting som är värt att fira.

Mygrad är ett av många företag som erbjuder studenter att köpa studentmössa och andra accessoarer som hör till studenten. Mygrad erbjuder studenten att själv designa sin studentmössa och på så sätt få kontroll på priset och dess utseende.

Det är inte ovanligt att studenterna väljer att designa studentmössan efter programmet de går men kanske även lägga till en egen detalj som är unikt för klassen. Genom att bestämma detta i skolan så kan studenterna sedan själv enkelt beställa sin studentmössa online och då välja egna detaljer och vilken kvalitet de önskar. Mygrad har t.ex. tre olika kvaliteter att välja mellan och efter det är det bara att dekorera mössan efter eget tycke.

Att sälja produkter som riktar sig till studenten kommer givetvis inte bara med fördelar. Eftersom studentexamen ofta sker i Juni månad så är det månaderna innan det som affärerna blomstrat och efter det är det relativt svalt tills efter årsskiftet.

Det som är genialt med att sälja just studentmössor och andra dekaler som hör till studenten är att konsumenterna redan räknat med att köpa detta och är villiga att betala för det. Det är få studenter som på vårkanten skulle dra sig ur och välja att gå utan.

Det gäller dock att hålla rätt priser i branschen. Även om man vet att studenterna kommer att behöva köpa en studentmössa så har de så många andra utgifter att det gäller att man erbjuder ett prisvänligt alternativ. Mygrad har inte bara lyckats med detta utan erbjuder även fri frakt, snabba leveranser och möjligheten att betala efter man gått ut genom betallösning från Klarna.

This entry was posted in Allt. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.