Var man hittar de billigaste kontoren i Stockholm

Stockholm som är Sverige huvudstad och har de högsta bostadspriserna i landet har givetvis också bland de högsta kontorshyrorna i landet. Men för dig som vill ha ditt kontor i eller i anslutning till Stockholm, var finns egentligen de billigaste kontoren?

Generellt sätt kan man säga att de billigaste kontoren hittar du i förorter eller i utkanten av Stockholm. Kista och Solna är två exempel på områden där priserna är avsevärt lägre än i de centrala delarna.

Men att det skulle vara billigare längre ifrån centrala Stockholm gäller bara om man jämför objekt med samma standard. Det går alltså att i extrema fall hitta kontor med samma hyra som lika stora kontor i Solna ligger på men standarden kommer skilja sig.

Tittar man på priser och jämför Kista och Solna med t.ex. Norrmalm och Södermalm så är priserna generellt sätt dubbelt så mycket i de centrala delarna för samma kvadratmeter som du skulle betalt i Kista eller Solna. För nya företag eller företag som har många anställda men som inte har behov av den centrala placeringen kan alltså spara en hel del pengar på att välja kontor i billigare områden.

Kontor i centrala Stockholm ligger normalt runt 3000-5000 kronor per kvadratmeter och år i hyra. Det innebär alltså att ett kontor på 50 kvadratmeter ligger mellan 12 000 – 20 000 kronor i normala fall. Priserna rör sig dock hela tiden och kan stiga ganska fort beroende på efterfrågan och de hyror som är normalt för marknaden.

Utanför innerstaden kan man hitta hyror som för samma yta på 50 kvm kan gå ner under 4 000 kronor per månad för kontor som håller en låg standard. Detta är dock väldigt ovanligt billigt men det är i dessa prisklasser du kan förvänta dig att det ligger.

Det finns olika sätt att gå till väga för att hyra kontorslokal i Stockholm billigt som t.ex. att besöka sidor som listar många lediga kontor och lokaler på marknaden så du lättare kan jämföra och hitta det alternativ som är billigast för dig.

Nyligen valde det stora e-handelsföretaget Royal Design att flytta delar av sin verksamhet från Göteborg till Stockholm och Kalmar. Det är ett intressant drag men ett exempel på vad som kan hända när lokalhyror springer iväg för mycket.

För just e-handelsföretag som är det inte självklart att ha all verksamhet på samma ställe. Utveckling, marknadsför och andra administrativa uppgifter sköts kanske lättast centralt där man kommer i kontakt med andra bolag medan lager och orderhantering kan skötas på annan plats eller ort.

Om du funderar på att hitta ett billigt kontor men siktat in dig på Stockholm så fundera på vad du behöver i form av standard och utrymme men även den fysiska platsen i förhållande till anställda och partners.

This entry was posted in Allt. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.