Olika typer av barnsängar för olika behov

barnsäng traktorBarnsängar finns i en mängd olika utföranden och beroende på hur gammalt ert barn är och hur er situation ser ut så finns det olika typer att välja mellan.

En spjälsäng är t.ex. det absolut bästa sängvalet för ett nyfött barn och kan användas flera år in i barndomen. Barnet kan senare gå över till en juniorsäng som liknar en vuxensäng fast i miniatyr. Juniorsängar finns även med lekfullt intryck och i kombination med loftsängar. På bilden ser du t.ex. en säng som ser ut som en traktor.

Läs mer på hemsidan Barnsängar efter att du gått igenom olika typer av barnsängar här.

Spjälsängen

För spädbarn och väldigt små barn är det oftast spjälsäng som gäller. Spjälsängar är dock inte speciellt billiga så det kan vara klokt att leta efter spjälsängar på Internet. Samtidigt som man inte vill lägga mer än vad man behöver så är säkerheten och funktioner ganska viktiga.

Vissa spjälsängar kan man t.ex. höja sängbotten så att barnet hamnar högt upp. Detta är perfekt för spädbarn då du som vuxen får samma höjd på barnet som din egen säng. I takt med att barnet växer och blir större så sänker du sängen så skyddet från de höga spjälorna gör sin rätt.

Många spjälsängar har också möjligheten att ta bort spjälorna så barnet själv kan ta sig ur. Detta är mycket uppskattat av många föräldrar då de får tid på sig att hitta en lämplig säng till barnet.

Växasäng

En växasäng är en säng som du kan förlänga i takt med att barnet växer. Du kommer du behöva en speciell madrass för att detta men det är väldigt praktiskt och du slipper känna dig stressad med att uppgradera säng till ditt barn.

Juniorsängen

Juniorsängen är en lite större säng som ofta ser ut som en helt vanlig säng, men det är kortare på längden och ofta bara 80-90 cm i bredd. En juniorsäng är ofta det självklara valet efter en spjälsäng.

Juniorsängar finns i en mängd olika utföranden och en del är väldigt lekfullt inriktade och ser därför ut som en barnsäng.

Våningssäng och Loftsäng

En våningssäng är perfekt om du vet att dina barn kommer behöva dela sovrum. Det är inte ovanligt att hus idag byggs med endast 4 r.o.k. och alltså 3 sovrum plus vardagsrum. Om du vill ha mer än 2 barn så kommer de behöva dela sovrum och då är en våningssäng praktisk då det tar mindre plats.

En loftsäng ser ut som en våningssäng fast den saknar sängplatsen där nere. Istället är det tomt för att använda ytan till annat. Ett klassiskt exempel är att man har sitt skrivbord under sängen för att spara plats.

 

This entry was posted in Allt. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.