Plattången – Från idé till lyx och från lyx till vardag

ghd Gold Classic StylerPlattången är en fantastisk uppfinning som kom på 60-talet. Idén är enkel (vilket de ofta är) men slagkraften är genial och tilltalar väldigt många människor.

Det började som ett behov av stylister och frisörer att få ett verktyg som enkelt kunde platta håret. Genom att applicera ett tryck och värme kunde detta ganska enkelt åstadkommas och plattången var uppfunnen.

Närmare 90-talet började det bli möjligt att på ett säkert och bra sätt massproducera plattänger och plattången har sedan dess varit en standardutrustning i många tjejer/kvinnors garderober.

Idag finns det en mängd olika plattänger och locktänger, allt från billigare varianter för 300 kronor till dyrare som kostar flera tusentals kronor. Skillnaden är dock enorm och idag används dagens högteknologiska fördelar och nanoteknik för att ge det bästa resultatet men samtidigt bevara och skydda håret så bra som möjligt.

Skillnaden mellan de billiga och bra modellerna är idag enorma. En billig modell kan slita onödigt mycket på håret och kräva att man använder plattången flera gånger på samma hårslinga, medan dyrare varianter skyddar håret och plattar håret i en strykning oavsett om du har tovigt, lockigt eller affrohår.

Plattar man håret ofta och vet med sig att man har problem med enklare variant så kan det vara en fantastisk lättnad att investera i en proffsmodell från ghd, BaByliss eller Gama. Att slippa det huvudbry som plattning av håret annars kan innebära är något alla borde förtjäna med tillgången till dagens teknologiska försprång från förr.

This entry was posted in Allt. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.