Hudvårdsprodukter och ansiktsmasker

Ansiktsmasker och andra typer av hudvårdsprodukter för att förbättra hyn och ta hand som hud är något som blir allt vanligare. Idag finns det flera spaanläggningar runt om i landet som erbjuder skönhetsbehandlingar, ansiktsbehandlingar och möjligheten att få en ansiktsmask medan man njuter av ett varmt bubbelbad.

En ansiktsmask fungerar på så sätt att den tar bort det översta skiktet på huden som i sin tur sätter igång en process från kroppen att med en ökad cellväxt bygga ny hud. Resultatet är att man får en finare hud i form av ett fräscht lager. Det är också denna process som gör att man inte bör behandla sig med ansiktsmasker för ofta eftersom man måste ge kroppen tid att producera ny hud.

Ansiktsmasken kan fungera mot flera olika typer av problem med huden men vanligast är det att man använder det mot acne, ojämn hudton eller i ett behandlingssteg för att rengöra huden och dess porer.

Enligt en guide till ansiktsmasker så ska olika ämnen i ansiktskrämen vara bra på att behandla olika typer av hud. Om du t.ex. har acne så ska du inte ha samma ansiktsmask som om du vill behandla mot ojämn hudton. Så här skriver dem:

Om du har mycket acne och oljig hy så kan en mask med salicylsyra hjälp till att öppna upp igentäppta porer. Eftersom det lätt torkar ut fungerar den bättre för personer redan är oljiga.

Har du däremot fläckig hudton och fina linjer ska du leta efter masker som är rika på granatäpple, pumpa, antioxidanter och glykolsyra. Enligt Jaliman är de tre förstnämnda bra under vintern då de är mildare, och därför inte torkar ut huden trots regelbunden användning.

Om du vill applicera en ansiktsmask hemma så kan du besöka någon butik som säljer ansiktsmasker och hudvårdsprodukter för eget bruk. För bara några hundra kronor kan ganska enkelt få flera produkter hem till din brevlåda och börja behandla din hud som den förtjänar.

This entry was posted in Allt. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.