Piffa upp huset innan försäljning

Står du inför att sälja din bostad? I så fall kanske det är värt att fundera på att piffa upp huset, dels för att få upp värdet på huset och dels för att ge ett bättre intryck till köparna.

Ofta står man inför väldigt mycket jobb om man bestämt sig för att sälja sitt hus och flytta till ett annat boende så det kan kännas överväldigande att försöka ge sig på detta ett par månader innan annonsen ska läggas upp på Hemnet och andra försäljningssidor.

Om man däremot är ute i god tid så kan man granska sitt eget hus och bestämma sig för vad som ska göras. Här är det viktigt att försöka göra sånt som ger så mycket avbetalning som möjligt.

Att renovera taket om det inte behövs är ett exempel på något som förmodligen kostar mer än vad det smakar. Det är heller inget jobb man gör själv utan där bör man vända sig till en firma som jobbar med det.

Om ditt tak däremot står inför ett underhållsarbete eller att det är dags att byta ut alla takpannor så kommer detta att anmärkas tydligt av mäklarna. I ett sådant fall är det bättre att du själv ser till att göra detta innan och sedan försöka få igen de pengarna i försäljningspriset. Ett tips är att vända sig till en takläggare med lång erfarenhet som kan göra arbetet snabbt, snyggt och till ett bra pris.

Om du har ett trähus eller ett hus med putsad fasad så är det rekommenderat att laga små skador och måla om. Just ytterväggen är någon som ständigt ger eventuella köpare tecken på om det är bra skött eller inte eftersom man ofta går runt huset och letar skador. Är det däremot i bra skick, nymålat så känns det bättre för dem. Detta är heller ingen gigantisk summa att investera i och här finns mycket att göra själv även om det här också går att anlita ett företag som gör det åt en.

This entry was posted in Allt. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.