Bensinkort för dig som kör mycket

Kör du mycket bil och befinner dig på resande fot mycket? I så fall är bensinkort ett måste för dig så att du kan utnyttja de många fördelar som ett sådant kort kan ge.

I grunden så är ett bensinkort egentligen bara ett vanligt kreditkort men med fördelar och bonusar som riktar sig specifikt till dig som kör mycket. Bensinkorten tillhandahålls av bensinmackar som t.ex. OKQ8 och ger således fördelar i deras butiker och på deras stationer.

Men med bensinkort kan du också få en mängd andra fördelar som vanliga kreditkort normalt sätt har. Det kan vara försäkringar och andra fördelar om du valt att göra köpet med kortet.

En stor missuppfattning är att kreditkort är dyrt och kostar pengar. Eftersom man handlar på kredit så måste där väl vara någon avgift kan man tycka?

Vissa bensinkort och kreditkort har en årsavgift och andra kör med avi-avgift. Men det finns också bensinkort som inte har årsavgift och där den ordinarie fakturan inte har någon avi-avgift. På så sätt kan du handla och betala fakturan som dyker ner som e-faktura eller liknande månaden efter.

Med alla kreditkort har du dock en kreditgräns som du inte kan övertrassera. Du kan alltså inte göra köp som totalt sätt är större än denna gräns utan att först betala tillbaka. När du får din faktura på köp kan du också välja att endast betala en del av din skuld. På så sätt har du möjligheten att delbetala din köp gjorda med kortet.

Delbetalning innebär nästan alltid ränta även om vissa företag erbjuder räntefria månader och andra lockande fördelar så brukar detta bara gå att använda en gång.

Så länge du betalar din faktura så kan du alltså slippa extra utgifter. Samtidigt får du kanske rabatt på drivmedel. 1% tillbaka på köp i butiker och liknande fördelar. Ett bensinkort kan alltså vara riktigt fördelaktigt.

Om du vill läsa mer om bensinkort så hittar du bra information och jämförelse av kort på bensinkort.nu.

This entry was posted in Allt. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.